artsdeboer | Maartje Blans
986
page-template-default,page,page-id-986,page-child,parent-pageid-79,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Maartje Blans

Maartje Blans (1975) studeerde in Amsterdam en New York, alwaar zij haar Master of Fine Arts behaalde. Haar atelier is weer in Haarlem, na ruim 5 jaar in Beijing gewoond en gewerkt te hebben.

Haar werk bestaat uit gelaagde (materie)schilderijen en installaties, die zich kenmerken door een dynamische interactie van materiaal, schaduwwerking, ruimte en een verfijnd lijnenspel. Blans werkt met een breed scala aan materialen. Er ontstaan ongewone “schilderijen” van zeer sculplturale aard.

Blans is gefascineerd door de esthetiek van verval en tijdelijkheid. Ze vindt schoonheid en inspiratie in de vergankelijkheid van het leven. Ook is de dialoog voor haar belangrijk.

Haar werk werd tentoongesteld in Museum Flehite, Museum Kranenburgh, Palazzo Bembo tijdens de Venetië Biënnale 2015, de wereld EXPO in Shanghai, Art Beijing en Art Taipei en op tal van solo- en groeps tentoonstellingen in Europa, Azië en Amerika. Haar werk maakt deel uit van collecties van particuliere verzamelaars, musea en galleries wereldwijd.

Voor meer informatie: www.maartjeblans.nl